DEŽELA ŠKRATOV

DEŽELA ŠKRATOV 

 

Vabimo Vas v našo dolino, kjer raste vinska trta, kjer imamo terme, energetske točke,  neverjetni mir in tišino. Vse to Vam ponuja Prlekija, obiskana turistična destinacija,  natančneje Libanja, ki meji med Ormožem in Ljutomerom. Obiščete lahko odlične vinske kleti, poizkusite dobro kulinariko in naberete novih moči v neokrnjeni  naravi.

Opazili smo, da v tej bogati ponudbi manjka nekaj za otroke. In za ta del bomo poskrbeli mi, sanjači.Imamo tudi veliko podporo občine ORMOŽ in krajevne skupnosti IVANJKOVCI,ki se trudi po najboljših močeh,da nam pomaga uresničevati naše sanje.

Že iz glavne ceste vidimo domačijo, kjer pridelujejo domačo hrano in je od naše dežele oddaljena dober kilometer.  Tudi na naši deželi imajo škratje vrt,kjer bodo otroci lahko sami pridelovali zelenjavo in tudi sadje. Glede na letni čas bomo poskrbeli za tematske dneve in se prilagodili naravi. Spoznali bi običaje kmečkega življenja, da jajca ne pridejo iz ,,škatle,, ,da zelenjava in kruh... ne nastanejo v trgovini. Tako bi pomagali pri raznih opravilih, ustvarjali v tematskih delavnicah, igrali družabne igre, izdelovali lesene igrače, lutke, avtomobilčke, se naučili plesa, petja, lovili ribe, nabirali predmete v naravi in iz njih ustvarili spominke, hodili na pohode, iskali skriti zaklad, počivali na gugalnicah,visečih ležalnikih in počeli še mnoge zanimive stvari.Več v novičkah....

 

No pa dajmo spoznati naše škrate!

 

 PRAVLJIČNI ŠKRAT (ki že pridno obiskuje otroke po šolah in vrtcih ),živi v hiški,v kateri je veliko knjig,pravljic,pobarvank, ugank, sestavljank in v kateri praznujemo tematske rojstne dneve in  nudi otrokom zabavo,sprostitev in nauk ,oziroma v njej je tudi GUSARSKA SOBA z morskim wc-jem za fantke in PRAVLJIČNA SOBA z mavričnim wc-jem za punčke .Za lačne trebuščke pa imamo skupno sobo s pregledno kuhinjo,mizo in klopmi,kjer se pečejo oalačinke in kakšne slastne dobrote.Imamo tudi svoje spominke ( škratje zapestnice,audio pravljice s pesmicami,nastavki za pločevinke,knjiga z 29 pesmicami in ilustracijami....in še veliko idej prihaja)

 ŠKRAT PRAVLJIČAR IN NJEGOVA HIŠKA PRED PREOBRAZBO!

 

 

pravljicniskratPREJ..DSC 0218IN POTEM.....Salon keramičnih ploščic in opreme KERAMIN,nam je pomagal ustvariti tako pisane in kvalitetne ploščice,ki jih otroci naravnost občudujejo!https://www.facebook.com/keramin.eu/?fref=ts 

PRAVLJIČNI ŠKRAT ,ki je navdušen nad svojim novim domovanjem in z veseljem sprejme medse otroke,ki ga pridejo pozdravit.Z njimi rad zapleše,želi pa si,da bi v njegovim urah pravljic,bilo veliko otrok.Je zelo pameten,miren in velik molj med knjigami,ki ga zanimajo križanke,pravljice,zgodbice,še najbolj ponosen pa je na svojo ZIMSKO PRAVLJICO v kateri tudi nastopa.Ima tudi svojo zapestnico in nastavek za pločevinke,kmalu pa dobi tudi svoj kovanec in vse to lahko otroci za spomin odnesejo domov.

Na PRAVLJIČNO HIŠKO smo zelo ponosni,a brez naših donatorjev,sponzorjev in prostovoljcev,ne bi bilo te pravljice.Zato velika zahvala ODDAJI UJEMI SANJE,BRANKO PINTARIČ S.P.,elektroinštalacije DANILO KOROTAJ S.P.,ploščice in estrihi KERAMIČARSTVO ZVONKO FILIPIČ S.P.suho montaža LUKMAN JOŽE za zunanjo okolico,vzdrževanje ceste in ostalih gradbenih del so poskrbel BUKOVEC RAJKO S.P.,KUMP S.P.,IGOR PUČKO S.P.,KRAJEVNA SKUPNOST IVANJKOVCI  in vsa druga dela FALKON S.P. in BRILJANT MIKS D.O.O ki je poskrbel za breobrazbo zunanje podobe hiške.Brez ploščic KERAMIN,ne bi bilo tako mavrično-pisano,saj so nam z njihovo donacijo,priskrbeli res vrhunsko kvaliteto ploščic.

 Vse in še več o preobrazbi si lahko pogledate na tej povezavi : 

https://www.facebook.com/DezelaSkratov?fref=ts 

ali enostavno v sliki preko oddaje UJEMI SANJE pogledate naše oddaje na tej povezavi : 

https://www.youtube.com/results?search_query=DE%C5%BDELA+%C5%A0KRATOV+ 

 ŠKRAT ZMEŠNJAVČEK je zmeden, saj ne pozna pravil, ki jih moramo vedeti v prometu, zato ga naučimo pravil. Čeprav se na DEŽELI ŠKRATOV ne obremenjuje prav veliko,razen,ko pridejo k njemu otroci in mu postavijo vprašanja,kateri prometni znak je kateri,ali pozna levo,desno,spredaj,zadaj....a je vseeno vesel,saj se z otroci lahko poigra,razživi in izvaja norčije.Rad pa se pohvali s svojo MAVRIČNO HIŠKO,v kateri prireja tematske zabave z ustvarjalnimi delavnicami,rad zapleše in poleti rad pogleda med zvezdami na prostem kakšen film ali risanko.Ponosen je tudi na velik oder,na katerem zelo rad nastopa,še posebaj,če lahko na oder povabi otroke,ki pokažejo kaj znajo.

ŠKRAT ZMEŠNJAVČEK je najboj srečen takrat,ko je v njegovi MAVRIČNI HIŠKI,veliko otrok,ki radi ustvarjajo in veliko staršev,odrasli,ki radi igrajo družabne igre ( karte,pikado,človek ne jezi se,šah,uno,mikado....)Seveda pa se pri njemu tudi pečejo odlične palačinke in še kaj.....

 

                                                                                                                              HIŠA PREJ

skrat-zmesnjavcek..... IN POTEM

   

ŠKRAT SMETKO  ni bil vajen čistoče, higiene in ločevanja odpadkov,a ko je dobil obisk otrok,so mu le ti pokazali in ga naučili,kako pospraviti svojo hiško ( prikolico,ki so jo prostovoljci oblekli v naraven les) in ohraniti čisto okolje in iz odpada narediti veliko koristnih stvari. Zato je njegova  hiška v središču DEŽELE ŠKRATOV,katerega nadzorujejo vsi drugi škrati.Ponosen je nase in na vse otroke,ki so mu pomagali spregledati,da je čisto okolje,tudi varno okolje,še bolj pa,da je ločevanje odpadkov zelo koristno.In ker je njegovo najljubše drevo  LIPA,ga ščiti pred slabim vremenom.Začuden je koliko otroci vedo o naravi,odpadkih,recikliranju in okoljevarstvenih spremembah,zato je zelo vesel,ko ga otroci obiščejo,saj jim z veseljem prisluhne.Pri ŠKRATU SMETKU,se tudi pleše in poje,pa tudi dobi kaj za pod zob.Ima tudi prostor,kjer si lahko odpočijemo in sprostimo,kaj preberemo in opazujemo dogajanje na DEŽELI ŠKRATOV.

Druženje,pikniki,rojstni dnevi,sprostitev pod lipo,kjer je prijetna senca čez cel dan.

ZOBNI ŠKRAT

 Naš ZOBNI ŠKRAT je na DEŽELI ŠKRATOV najbolj skrit,saj je majhen in si je ustvaril svojo hiško nekje na drevesu,kjer pridno skriva zobke otrok.Je zelo radoveden in se ponavadi,ko otroci ponoči spijo prikrade v usta in preveri,ali so vsi zobki dobro umiti.Če ne.....ima zraven veliko vrtalko,s katero naredi zobku luknjico in takšen zobek zagotovo ne sodi v njegov zaklad.Zato njegovo bivališče ostaja skrivnost in ga lahko razkrijejo samo tisti,ki pridejo na DEŽELO ŠKRATOV

IMG 16421

 Na DEŽELO ŠKRATOV  so se prikradli tudi drugi risani liki,kateri poživijo okolico.Tako se je pridružila k nam še PIKA NOGAVIČKA,KONJ,FICKO IN GUSAR KLJUKA Z GUSARKO OKO ki popestri kot veliko platno na hiši,saj se otroci zelo radi slikajo za spomin.

 Na DEŽELI ŠKRATOV se je prikradla med škrate tudi ČAROVNICA MICA,ki se je svojo hiško našla kar med igrali,da lažje opazuje otroke,kako se igrajo,ji skuhajo kakšno kavico,spečejo jajce na oko ali pa si kar pri njej odpočijejo.Čarovnica Mica pa za ,,poredne,,otroke,katerih pri nas ni,pripravlja pravo kletko v katero bi jih rada zaprla.No bomo videli,če bo kakšen otrok poreden!

 ŠPORTNE AKTIVNOSTI ZA VELIKE IN MAJHNE ŠKRATE!

 Zraven naše ČAROVNICE MICE, se igramo razne škratove igre...vlečenje vrvi,balinanje,lokostrelstvo,keglanje,metanje krogce....

IGRE ZA ODRASLE

Rusko balinanje za odrasle LokostrelstvoProstor za nogomet,odbojko,barbinton,kreket,balinanje,vlečenje vrvi in postavitev šotorov.in kar tako za družinske,poslovne,družabne piknike!

 SKAVTI IN TABORNIKI VABLJENI!

 Za vas smo letos ustvarili tudi INDIJANSKI TABOR,ob katerem radi zakurimo,si spečemo krompir,koruzo,penice in še kaj.....TD MAJOLKA pa nas je presenetila s prav posebnimi bučno-ajdovimi palačinkami.Prostor pa je namenjen tudi tabornikom in skavtom,ki lahko ustvarijo čisto svoj taborniški prostor.

 Torej dragi naši!

Če ne veste,kje preživeti aktiven in drugačen izlet,piknik ali poslovno srečanje vaših sodelavcev,vam priporočoma,mirno lokacijo,ki je namenjena prav vam!

Za vse informacije in rezervacije vašega termina nas lahko kontaktirate: Klavdija 041-719-556

Če vas zanima še več o nas,pa kar klik na našo fb stran https://www.facebook.com/DezelaSkratov/?fref=ts

VLJUDNO VABLJENI

 

ZA VRTCE IN ŠOLE!

 

 

NASTOPI

KONTAKT

Telefon:
+386 (0) 41-719-556
E-pošta:
pevkaclaudia@gmail.com

Dezelaskratov40@gmail.com

pomocizsrca@gmail.com

 
www.pevkaclaudia.si

 

FACEBOOK

DEZELA SKRATOV

fb claudia

bodysmilijagradnjalolla;